Wie maken de meeste brokken in het verkeer?

Volgens politie Nederland zijn er jaarlijks zo’n drie miljoen mensen die betrokken raken bij een verkeersongeval. Dit verschilt van heuse aanrijdingen tot kleine parkeerschades. Veelal gaat het om minimale schade waarbij de auto een klein deukje bij het parkeren oploopt. Maar wie veroorzaakt de meeste brokken in het verkeer? Autoschade VEBA dook voor u in de statistieken.

autoschade deuk

Wie claimen de meeste autoschade?

Maar wie maken nou eigenlijk de meeste brokken in het verkeer? Uit Brits onderzoek onder twee miljoen automobilisten is gebleken dat de meest precieze personen ook de meeste ongelukken maken. Het gaat hier namelijk om personen uit de medische sector, en dan met name om chirurgen. Zo zijn chirurgen wel honderd maal vaker betrokken bij een ongeluk dan hypotheekadviseurs. Van iedere 1.000 schadeclaims, komen er maar liefs 361 claims bij chirurgen vandaan.

Ook het vooroordeel dat vrouwen vaker autoschade rijden dan mannen blijkt onjuist te zijn. Uit het claimgedrag van 150.000 automobilisten met een WA-verzekering blijkt namelijk dat mannen in alle leeftijdscategorieën vaker claimen dan vrouwen. Vooral de jongste automobilisten tussen 18 en 25 jaar blijken de meeste autoschade te rijden.

 

Wat te doen bij kleine autoschade?

Wanneer je als automobilist kleine schade oploopt in het verkeer, vraag je jezelf af of het wel verstandig is om een claim in te dienen bij je verzekeringsmaatschappij. Vaak zijn de kosten namelijk te laag om de korting van je schadevrije jaren aan te tasten. Als het om een of twee kleine deuken gaat is het verstandig om dit niet te declareren bij de verzekering. Op deze manier hou je je maandelijkse premie zo laag mogelijk en wordt je in de toekomst sneller uitbetaald wanneer je serieuze schade hebt opgelopen. Maar als je deze schade dan niet declareert, dan wil je natuurlijk wel dat je auto op de meest professionele manier wordt hersteld, zonder daar al te veel voor hoeven te betalen. Bij autoschade VEBA adviseren wij u graag over de beste en goedkoopste manier om schade aan uw auto te herstellen.

 

De goedkoopste en professionele oplossing

Met name het herstellen van deuken is de specialiteit van autoschade VEBA Amsterdam. De techniek die wordt gehanteerd, het uitdeuken zonder spuiten, is bijzonder geschikt voor kleine beschadigingen aan de auto. Naast dat dit een milieuvriendelijk proces is, zult u deze manier van schadeherstel merken in uw portemonnee. Zo wordt er door onze autoschade herstelbedrijven in de omgeving van Amstelveen, Amsterdam en Weesp wel een kostenbesparing van gemiddeld 50% gerealiseerd. Voor meer informatie over schadeherstel in uw regio verwijzen wij u graag naar de volgende pagina’s op onze website:

Wat ook interessant is...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>