Wat te doen na het rijden van autoschade

Een ongeluk zit in een klein hoekje en is snel gemaakt. Een schade kan iedereen overkomen. Natuurlijk is voorkomen beter dan genezen. Desondanks is een ongeluk niet altijd te voorkomen. In deze blog geven we diverse tips hoe u het beste kan handelen na het rijden van schade.

Autoschade

Tips na het rijden van schade

-          Blijf rustig en beleefd naar elkaar. Hoe vervelend de schade ook is, wanneer beide partijen rustig blijven komt u een stuk verder. Pak ook direct de schadeformulieren erbij en handel het rustig af.

-          Is er sprake van letsel of staat u op een gevaarlijke plek, schakel direct de hulpdiensten in en blijf waar u bent.

-          Is er alleen sprake van blikschade? Rijd dan, indien mogelijk, naar een rustige plek om het schadeformulier in te vullen.

-          Vul de voorkant van het formulier in, samen met de andere partij.

-          Noteer van zoveel mogelijke getuigen de gegevens.

 

Regelmatig komt het nog voor dat er schade aan uw auto is, maar u niet weet wie de veroorzaker is. Wat moet u dan doen?

U kunt dan beroep doen op het Waarborgfonds Motorverkeer voor een schadevergoeding. Hierbij moet wel vast staan dat u niet zelf aansprakelijk bent voor de schade en dat de schade echt veroorzaakt is door een ander. Er zijn daarom een aantal criteria waar u aan moet voldoen. Deze zijn als volgt:

-          De schade moet veroorzaakt zijn door een voertuig of een gekoppelde aanhanger van het voertuig.

-          Het moet vaststaan dat u niet veroorzaker bent, maar de een ander.

-          U moet duidelijk aangeven dat u er alles aan heeft gedaan om de dader te vinden. Dit betekent dat u daardoor de politie heeft ingeschakeld.

De precieze voorwaarde kunt lezen op de website van Waarborgfonds Motorverkeer.

Kortom, zoals al eerder vernoemd zit een ongeluk en schade in een klein hoekje. Probeer daarom ten alle tijden uw schade te voorkomen. Let daarom altijd goed wanneer u in uw auto rijdt.

 

Mocht u schade hebben? Wij van VEBA Amsterdam staan sinds jaar en dag bekend om onze autoschadeherstel en autospuiterij in de regio Amsterdam. Wij werken voor veel verzekeringsmaatschappijen en kunnen u helpen met de schademelding en het regelen van een expert. Wij zijn de specialisten voor al uw autoschade in de omgeving Amstelveen, Weesp en Amsterdam.

Wat ook interessant is...

2 responsen

  1. Luuk zegt:

    natuurlijk is voorkomen beter als genezen, maar er kan altijd iets gebeuren. Mijn tip is er zo snel mogelijk achteraan gaan.

  2. Tegenwoordig rijden er zo veel auto’s in Nederland dat een ongeluk zomaar gebeurt kan zijn. Dan is is het inderdaad belangrijk om te weten wat je te doen staat na een ongeluk.

    Gr.
    Lucien Lachman

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>